Concurreren met uw (oud) werkgever

Alle werknemers in loondienst hebben er vast wel eens aan gedacht: het opstarten van een eigen bedrijf. Bent u benieuwd waar u op moet letten als u wilt concurreren met een (oud) werkgever? Lees het hele artikel hier

Huurder en verhuurder: wie betaalt wat?

Twee veel voorkomende vragen omtrent huurgeschillen zijn de volgende: Wie is er verantwoordelijk voor onderhoud aan de woning tijdens de huur? En hoe verloopt de teruggave van de borg aan het eind van de huurperiode? Lees het hele artikel hier.

COVID-19 en het kosteloos annuleren van pakketreizen

Heeft u een pakketreis geboekt bij een reisorganistor en vraagt u zich af in hoeverre u het recht heeft om deze kosteloos te annuleren? Lees het hele artikel hier.

Beveiligingscamera's: privacy versus veiligheid

In onze digitale maatschappij lijkt het particuliere gebruik van beveiligingscamera’s steeds vanzelfsprekender. Maar hoe verhoudt zich dat tot onze privacy? Lees het hele artikel hier

Prometheus Legal Consultancy: de oprichting

Hoe een collectief idee van acht studenten leidde tot de oprichting van een officiële stichting met als doel: het verlenen van gratis juridisch advies aan zij die het het meest nodig hebben. Lees het hele artikel hier.