Onze doelstelling

Prometheus Legal Consultancy is een initiatief van acht enthousiaste studenten van het Honours College of Law aan de Universiteit van Amsterdam*De studenten die als vrijwilliger aan de Stichting zijn verbonden, behoren tot de top 5 % van de opleiding Rechtsgeleerdheid. Zij zetten zich naast hun studieactiviteiten in voor het algemeen belang door u van gratis juridisch advies te voorzien, hetgeen zij zien als een maatschappelijke plicht. Prometheus streeft naar hoogwaardige juridische dienstverlening en reikt u een helpende hand in deze moeilijke tijd. Onze vrijwilligers helpen u graag verder bij juridische vragen of klachten op het gebied van een van onze rechtsgebieden.

* Prometheus benadrukt dat zij op generlei wijze is verbonden aan de Universiteit van Amsterdam en/of het bijbehorend Honours College of Law.

Terug geven aan de maatschappij in deze moeilijke tijden is wat wij als studenten zien als een maatschappelijk plicht. Prometheus is daar de verwezenlijking van.” 

A Laurens' foto

Laurens de Korte

Voorzitter

Mijn naam is Laurens de Korte. In 2021 heb ik mijn bachelor Rechtsgeleerheid (met het aanvullend Honoursprogramma) aan de Universiteit van Amsterdam Cum Laude behaald. Daarna heb ik het privilege gehad om een half jaar aan de law school van Columbia University te mogen studeren. Aan Columbia Law School heb ik voornamelijk vakken gevolgd die zich focussen op het ondernemingsrecht en het mededingingsrecht. Vanaf september 2022 zal ik beginnen aan mijn masteropleiding: Europees Recht aan de Universiteit van Amsterdam. Na het afronden van deze master ben ik ook nog geïnteresseerd in een master in het buitenland. Uiteindelijk zou ik graag voor een advocatenkantoor werken in New York City of mijn diensten aanbieden aan de Europese Unie in Brussel. 

Ondanks mijn jonge leeftijd (25) heb ik er al een betrekkelijk lange juridische carrière op zitten. Tijdens mijn voorgaande studies heb ik namelijk relevante praktijkervaring mogen opdoen bij verschillende instellingen: een hypotheker, een advocatenkantoor en het Openbaar Ministerie. Daarnaast werkte ik in de periode 2018-2021 met veel plezier voor de Geschillencommissie Financiële Dienstverlening (KiFiD) in Den Haag. Vanaf maart 2022 wacht een volgende avontuur, namelijk een student-stagiairschap bij de Amsterdamse vestiging van het Britse advocatenkantoor Allen & Overy.

Op dit moment wil ik mij echter geheel inzetten voor mensen die juridisch in de knel zijn, op welke manier dan ook. De tijd waarin wij op dit moment leven is niet de makkelijkste. Als ik mijn kennis en ervaring kan inzetten om een ander te helpen, dan zie ik dat als een maatschappelijke plicht. U kunt er op rekenen dat mijn medevrijwilligers en ik er alles aan doen om u te helpen met uw juridisch probleem.

    

A omer's foto breder

Ömer Arikan

Vicevoorzitter

Mijn naam is Ömer Arikan en ik ben een rechtenstudent aan de Universiteit van Amsterdam. Als vicevoorzitter ondersteun ik mijn medestudenten tijdens werkzaamheden en samen werken we aan de groei van Prometheus. Als initiatiefnemer ben ik al vanaf dag één betrokken bij dit project omdat ik het belangrijk vind dat het recht toegankelijk is voor iedereen. Bovendien merkte ik als rechtenstudent dat ik de praktische toepassing van het recht interessant vind. Prometheus geeft me de mogelijkheid om aan echte zaken te werken.

Als student heb ik al praktijkervaring opgedaan bij onder andere de Gemeente Utrecht, het KNMI en de Notariële Stichting. Momenteel ben ik naast mijn studie actief als student-assistent voor de sectie Arbeidsrecht van de Universiteit van Amsterdam.* Dankzij mijn voorgaande studies beschik ik over uitstekende praktische vaardigheden die ik graag inzet om de missie van Prometheus te realiseren.

    

A Tigi's foto

Tigi Busstra

Penningmeester

Mijn naam is Tigi Busstra. Als penningmeester van stichting Prometheus Legal Consultancy houd ik mij bezig met het beheren van alle financiën. Daarnaast zorg ik, samen met mijn bestuursgenoten, voor de algemene taken binnen de stichting. Ik ben momenteel student Rechtsgeleerdheid aan de Universiteit van Amsterdam.* Ik doe deze studie met veel plezier en verheug mij erop om al mijn opgedane kennis toe te passen in de praktijk door het geven van zorgvuldig juridisch advies!Ik heb mijn hele leven al een groot rechtvaardigheidsgevoel gehad en het geeft mij dan ook veel voldoening om mensen die verwikkeld raken in juridische geschillen zo goed mogelijk te helpen met het halen van hun recht. Voelt u zich dan ook altijd vrij om aan te kloppen bij stichting Prometheus Legal Consultancy; ik zal mij, samen met mijn medevrijwilligers, zo goed mogelijk inzetten om u te helpen met al uw juridische problemen.

 

    

amin4

Amin Larossi

Secretaris

Mijn naam is Amin Larossi. Ik ben afgestudeerd aan het Honours College of Law aan de Universiteit van Amsterdam en volg momenteel de master Law & Finance.* Als secretaris houd ik mij primair bezig met de verslaglegging van Prometheus Legal Consultancy, daarnaast ben ik als woordvoerder het aanspreekpunt namens de Stichting. Als behulpzaam persoon ben ik altijd bereid om mensen te helpen daar waar dat nodig is. Ik kon bij het uitbreken van de coronapandemie dan ook niet lijdzaam toekijken hoe mensen om mij heen in een juridisch web verzeild raakten. Dit karaktertrekje zorgde er dan ook voor dat ik als initiatiefnemer van Prometheus Legal Consultancy voornemens was om getalenteerde en gelijkgestemde medestudenten te benaderen om een eigen adviesbureau op te richten teneinde zoveel mogelijk mensen een helpende hand toe te reiken.         

Mocht u vragen hebben schroom dan niet om deze te stellen. Ik stroop mijn mouwen graag voor u op en streef er naar alles in begrijpelijke taal uit te leggen. Van huurgeschillen tot aan gecancelde vliegtickets, u kunt altijd op mijn tomeloze inzet rekenen. 

    

plc (3)

Lois Elshof

Commissaris Extern

Mijn naam is Lois Elshof. Ik ben recent Magna Cum Laude afgestudeerd aan de Universiteit van Amsterdam, voor de opleiding Rechtsgeleerdheid aan het Honours College of Law. Tijdens mijn studie heb ik met veel plezier werkervaring opgedaan in het internationaal strafrecht bij het advocatenkantoor Prakken d’Oliveira en in het financieel-economisch strafrecht bij het advocatenkantoor De Brauw Blackstone Westbroek. In aansluiting op mijn opleiding in Nederland, heb ik een semester gestudeerd aan Columbia Law School, een topuniversiteit op het gebied van het recht in de Verenigde Staten. Hier heb ik mijn kennis mogen verbreden naar de praktijken van het ondernemingsrecht en de wereld van M&A. In het verschiet ligt een werkstudentschap bij het advocatenkantoor Norton Rose Fulbright, wederom op het gebied van het financieel-economisch strafrecht.

Een tijd als deze brengt voor velen nog steeds onrust en onzekerheid met zich, ook op juridisch gebied. Hiervoor bent u bij Prometheus Legal Consultancy aan het juiste adres en wij helpen u graag verder. Ik kijk er naar uit om samen met mijn medebestuurders onze opgedane kennis en ervaring in te zetten voor al uw juridische vragen en u zo goed mogelijk in deze tijd bij te staan.

Ik houd mij bezig met het schrijven van de adviezen maar als Commissaris Extern ben ik ook het aanspreekpunt voor onze samenwerkingen met maatschappelijke organisaties en de verschillende advocatenkantoren. Neem bij vragen gerust contact met mij op via onderstaande e-mail.

   

A Daphne's foto

Daphne de Groot

Commissaris Extern

Mijn naam is Daphne de Groot. Ik ben dit jaar Magna Cum Laude geslaagd voor mijn opleiding Rechtsgeleerdheid aan de Universiteit van Amsterdam.* Daarnaast heb ik een semester gevolgd aan de Business & Law School ESADE in Barcelona. 

De huidige tijd doet voor veel mensen nog steeds vragen oprijzen die onlosmakelijk verbonden zijn aan het recht. Vragen die soms best ingewikkeld kunnen zijn, met name als men niet weet wat zijn of haar rechten en plichten zijn. Het kennen van je rechten en plichten is echter heel belangrijk, zeker in onzekere tijden zoals deze. Ik ben dan ook verbonden aan Prometheus Legal Consultancy om mensen hiermee te kunnen helpen. Net zoals mijn medestudenten zie ik de noodzaak in van het helpen van hulpbehoevenden in deze lastige tijd. De kennis die ik opdoe tijdens mijn studie zet ik dan ook graag in om mensen een stapje vooruit te helpen. Bij Prometheus Legal Consultancy zal hier voortdurend de focus op liggen: het daadwerkelijk helpen van mensen op een laagdrempelige manier. 

Als Commissaris Extern zal ik mij, naast het leveren van juridisch advies aan hulpzoekenden, met name bezighouden met het zoeken van de juiste ‘matches’ en samenwerkingen voor de stichting. Met de juiste samenwerkingen en onze oneindige inzet ben ik ervan overtuigd dat Prometheus Legal Consultancy een succes wordt en veel mensen daadwerkelijk geholpen kunnen worden.

 

    

A Aicha's foto

Aïcha van der Ree

Commissaris Intern

Mijn naam is Aïcha, ik ben een masterstudent aan de Vrije Universiteit van Amsterdam en ik houd mij bezig met deze stichting om mijn kennis te verbreden en in de praktijk toe te passen. Daarnaast heb ik een passie voor het helpen van mensen, specifiek op het gebied van rechten. Het rechtssysteem is voor velen verwarrend, maar verdient wel de nodige aandacht, want het betreft zaken die iedereen aangaan. Ik vind laagdrempeligheid belangrijk, omdat men het vaak een te grote stap vindt om een jurist te benaderen, waardoor ze niet weten waar ze aan toe zijn en wat ze wel of niet kunnen in moeilijke situaties. Door mij bezig te houden met deze stichting kan ik mijn passie verenigen met mijn idealen en hopelijk veel mensen een stukje verder helpen.Naast het schrijven van adviezen zal ik me bezig houden met de samenwerking tussen de vrijwilligers en de bestuursleden. Mijn doel is om een open en goede sfeer te creëren, opdat we samen de beste adviezen aan onze cliënten kunnen verlenen.

    

quiryn

Quiryn Rook

Commissaris Intern

Ik ben Quiryn Rook, ook afgestudeerd aan het Honours College of Law van de Universiteit van Amsterdam.* Naast de studie heb ik reeds juridische ervaring opgedaan door onder andere te werken bij een advocatenkantoor, het verlenen van juridisch advies bij een andere stichting en les te geven als student-assistent op de Universiteit van Amsterdam. Daarnaast zet ik mij actief in voor het bevorderen van de integratie van statushouders in Nederland. Onlangs ben ik begonnen met een stage bij het internationale advocatenkantoor Dentons, gevestigd in Amsterdam.

Als onderdeel van Prometheus Legal Consultancy zal ik doorgaan met wat ik graag doe; andere mensen helpen. De coronapandemie heeft al genoeg leed veroorzaakt. Als wij u kunnen helpen met bij u ontstane juridische klachten doet ons dat goed. Schroom dan ook niet om contact met ons op te nemen, wij zetten onze expertise graag voor u in.